FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

Onze waarden zijn Going the extra mile, Driven by Technology, Connectivity. Meer informatie hierover kan je vinden op deze website in het onderdeel “Over Ons“.

Binnen Solutions30 hebben we een enthousiast feestcomité dat op regelmatige basis activiteiten organiseert om medewerkers met elkaar te verbinden.

Zo organiseren we regelmatig events zoals een sinterklaas tekenactie, we hebben reeds enkele malen meegedaan met de Antwerp 10 miles, we organiseren regelmatig een meeting met aansluitend een hapje en drankje voor onze medewerkers…

Als je bij ons aan de slag gaat en graag je schouders hiermee onder zet, kan je je ook aansluiten bij ons feestcomité.

Doorgroeien kan bij ons op verschillende manieren, wij zien groei niet alleen als het klimmen op een ladder, maar ook jouw persoonlijke groei vinden wij belangrijk. Volgende opties kunnen we aanbieden binnen onze onderneming.

 • Product : groeien op basis van expertise in een bepaalde service of product, opstarten van nieuwe projecten (trainer, expert, helpdesk…)
 • Performance : groeien door de pieken in resultaten, wordt de allerbeste in je vak  
 • People : groeien door andere mensen te inspireren en beter te maken (coach, trainer, mentor, management,…)
 • Proces : groeien om dingen beter in elkaar te laten overstromen of veranderingen efficiënter te laten lopen (BI, Project management, service delivery,..)
 • Partnership : Groeien door je eigen business op te starten samen met ons

Naast het hoofdkantoor in Antwerpen op de Slachthuislaan, heeft Solutions30 in België ook nog kantoren en magazijnen in :

 • Gosselies
 • Zele
 • Houthalen

 

Heb je ambities om internationaal te werken, neem dan een kijkje op de website van Solutions30

 1. Je solliciteert via onze website op de vacature die jou het meest interesseert.
 2. Wij contacteren jou voor een eerste telefonisch kennismaking en overlopen de vacature en jouw CV.
 3. Na een positief verloop van de eerste telefonische kennismaking, nodigen wij jou uit voor een gesprek bij ons op kantoor.
 4. Afhankelijk van de vacature, laten we je een kennistest afleggen zodat we een goed beeld krijgen over wat je al kan en wat nog niet.
 5. Is het gesprek en de test goed verlopen dan bezorgen wij je een loonsvoorstel.
 6. Van zodra we een akkoord hebben, dan word je uitgenodigd om jouw contract te komen teken en kan je beginnen aan je nieuwe avontuur.

Een sollicitatie gesprek is eigenlijk een wederzijdse kennismaking.
Jij kan van dit moment gebruik maken om die vragen te stellen die voor jou van belang zijn om te kunnen beslissen of ons bedrijf en onze functie zijn waarvoor jij met plezier uit bed komt om te gaan werken. Wij zullen eveneens die vragen stellen om te weten te komen of jij de juiste persoon op de juiste plaats bent om de groei van ons bedrijf te ondersteunen.  

Volgende vragen mag je zeker verwachten:

 • Wat zoek je in een job?
 • Wat trekt je aan in deze job?
 • Welke zijn jouw sterke punten / capaciteiten?
 • Geef een paar voorbeelden van situaties waarin je de gevraagde vaardigheden toegepast hebt.

De sollicitatiegesprekken vinden doorgaans plaats op ons hoofdkantoor in Mechelen, voor sommige functies kan dit ook meer lokaal georgansieerd worden.

Ons adres :

Solutions30

Slachthuislaan 78 

2060 Antwerpen

Je kan ons vinden  tegenover de auto handelaar en naast de Lidl. 

Parkeren :

Je kan parkeren tegenover het gebouw op de openbare parking, of op de slachthuislaan zelf. 

 • Weet dat je welkom bent bij ons.
 • Bij ons kan je oprecht en eerlijk zijn.
 • Scoor goede punten door te weten wie we zijn en wat we doen, je kan deze info vinden in onze rubriek “Over Ons” . Geef ook feedback tijdens jouw gesprek mocht de informatie hier niet duidelijk zijn. 
 • Praten we over dezelfde vacature / job? Weet voor welke vacature je naar ons komt. Wij vinden het altijd handig om over hetzelfde te praten.
 • Bereid jezelf voor, wat wil je graag van ons weten.

Collega’s die een nieuwe medewerker aanbrengen, krijgen van ons een beloning, RAF -> niet vernoemd naar onze CEO, wel naar Refer A Friend bonus. Vermeld dus zeker de naam van de persoon die je heeft doorverwezen bij je sollicitatie.

De meeste van onze technische jobs starten met een intern trainingstraject. Op deze manier weet je dat je altijd begeleid wordt en getraind in de laatste correcte manier van werken. Door je carrière heen zal je als technieker ook meerdere opleidingen aangeboden krijgen.

Specifiek voor onze kantoormedewerkers wordt een training on the job voorzien, waarbij je direct binnen het team gecoacht wordt.

De meeste van onze technische startersopleidingen lopen over een periode van 10-15 weken, afhankelijk van de job inhoud, de persoonlijke vooruitgang van onze studenten en de kwaliteitsvoorwaarden van onze klanten. Elke technische opleiding wordt door onze eigen trainers gegeven in onze eigen Academy en verder gezet in de field door een peter-technieker, of via ondersteuning van jouw field coach.

Doorheen je carrière word je steeds bijgeschoold met de nieuwe kennis,… Wij werken met technologie die nooit stilstaat en dat vraagt uiteraard continue training.

Dit hangt af van het type werk en het type wagen.  Indien het project dit toelaat mag de poolwagen/ het bedrijfsvoertuig ook tijdens de privétijd gebruikt worden, wel mits het betalen van de CO2tax voor het voordeel alle aard. Vraag wel steeds goed na vanaf wanneer dit effectief kan. Bij sommige starters volgt deze mogelijkheid pas na het trainingstraject.

Wij werken 38u per week in een variabel uurrooster. Afhankelijk van het project kan het zijn dat je op zaterdagen ingepland wordt en hiervoor een dag in de week recup krijgt. Shiften en permanenties zijn niet courant binnen ons bedrijf. Indien dit gevraagd wordt door onze eindklant, zal dit steeds duidelijk vermeld worden in de vacature en tijdens de sollicitatiegesprekken.

Er gelden binnen Solutions30 geen vastgelegde verlof- en of brugdagen, tenzij dit tijdens jouw sollicitatieproces anders gecommuniceerd wordt voor jouw specifieke project. Je bent dus vrij te kiezen wanneer je vakantie neemt, uiteraard steeds in overleg met jouw teamcoach, zodat er steeds voldoende mensen aanwezig blijven om de continuïteit van het werk te kunnen garanderen. 

In onze Academy trainen we onze nieuwkomers vaak in groep. Zodra het opleidingstraject is afgerond werk je alleen op de baan en zal je die medestudenten of andere collega’s vooral telefonisch horen. Niettemin vinden we het binnen Solutions30 heel belangrijk om het persoonlijke contact te houden, daarom organiseren we samenkomsten, waarop we naast een update van de laatste ontwikkelingen ook een hapje en drankje voorzien om wat te kunnen bijpraten met de collega’s.
Andere activiteiten, zoals een deelname aan de Antwerp 10 miles, een familiedag, een personeelsfeest werden in het verleden al opgezet om de collega’s eens op een andere manier te leren kennen.

Voor de arbeiders is dat PC 149.01, voor de bedienden PC 200.00

Bij de opstart krijgen onze techniekers een starterspakket met materiaal en vaak ook aangepaste kledij, afhankelijk van de klant en het project. Indien kledij wordt voorzien, is het ook belangrijk om steeds deze kledij te dragen voor het werk. Het gaat in dit geval namelijk om veiligheidskledij of imago kledij, die uiteraard noodzakelijk is om jouw werk op een correcte manier te kunnen uitvoeren.

Voor onze kantoormedewerkers is er geen specifieke dresscode of imago kledij voorzien. Graag zien we jou in kleding waar je je goed in voelt, die passend is voor jouw job en de nodige professionaliteit uitstraalt.